Pohjoissavolaisista viljelijöistä alle puolet kuuluu työterveyshuollon piiriin. Terveyspalvelu Verso ja MTK Pohjois-Savo ovat tarttuneet tähän epäkohtaan ja haluavat kulkea kumppanina maatalousyrittäjien arjessa.


Yhteistyössä:


Lähipalvelut tukevat elinvoimaa

Myel-vakuutettujen työterveyshuolto

MYEL-vakuutetut maatalousyrittäjät, jotka kuuluvat maatalousyrittäjien työterveyshuoltoon, saavat työajan MATA-vakuutuksen maksuunsa 20 prosentin alennuksen. Alennuksen saavat ne vakuutetut, jotka kuuluvat työterveyshuoltoon edellisen vuoden lokakuun 1. päivänä.

Lisää tietoja: Mela >>

MATKI vastaa asiakkaiden tarpeeseen

Myel-vakuutettujen liittymisaste työterveyshuoltoon on yrittäjien kaltaisesti matala. MATKI tarjoaa Myel-vakuutetuille mahdollisuuden ylläpitää työkykyä, tuottavuutta ja terveyttä ennaltaehkäisevästi. Ja kaiken tämän voi toteuttaa kustannustehokkaasti. Tutustu lisää!


MATKILLA Lisää jaksamista helpottamalla arkea

Tärkeä osa Terveyspalvelu Verson työterveyshoitajaVirpi Härkösen työtä ovatkin tilakäynnit, joissa yrittäjän työolosuhteita ja työskentelytapoja käydään läpi yksityiskohtaisesti.

- Maatalousyrittäjien kanssa puhutaan paljon suojaimista, sillä työ on usein altistetyötä. Usein siihen omaan työhön saattaa sokeutua, eikä moni maanviljelijä tule esimerkiksi ajatelleeksi, että hän saattaa tehdä vaikka 100 kyykkyä päivässä. Mietimme miten työtä voisi keventää tai olisiko olemassa jotain helpottavia laitteita.

Härkönen lisää, että ehdotukset eivät välttämättä aina ole isoja juttuja vaan pieniä parannuksia arjen helpottamiseksi.

- Kaikista tärkeintä olisi ennaltaehkäisevä ote, ettei mene niin että terveyttä aletaan miettiä vasta sitten, kun fyysiset kivut ovat jatkuvia. MATKIn avulla haluamme toimia tiiviissä yhteistyössä yrittäjien kanssa ja sitoutua siihen, että yhteydenpito on jatkuvaa. Haluamme, että yrittäjillä olisi matala kynnys ottaa meihin yhteyttä.

Liity työterveyshuoltoon tästä>>

Sisältää mm:

  • Sähköinen terveystarkastus
  • Sähköinen tilakysely
  • Tilakäynti
  • Terveydenhoitajan puhelinpalvelu
  • Valitut sairaanhoidon palvelut

  Kysy lisää!